+359 888 56 98 87 , +39 388 629 2885 | InLove@bocreations.com | Български Italiano English

Как да намерим перфектната рокля за шаферка

От къде да започнем?

Булката има привилегията да избере цветът и материята на роклите на шаферките. Те трябва не само да допълват булчинската рокля, но и да бъдат удобни и привлекателни. Внимание трябва да се обърне не само на стилът на роклите на шаферките, но и на предпочитаният от тях цвят, техният тип фигура, а също така и на бюджета, с който разполагат шаферките.
Интернет предоставя прекрасни възможности за избор на рокли за шаферки. Също така Ви препоръчваме да разлистите популярните сватбени списания, като „Сватба”, „Сватбен каталог” и др., и да обиколите по магазините. Препоръчително е булката да пазарува с една или две от своите шаферки и да обърне внимание на това какъв стил харесват те. След като кръгът от варианти е стеснен, ако желаете можете да включите и останалите шаферки в обсъждането и избора.

Какви са последните тенденции за шаферски рокли?

Стил – Много популярни са роклите в “А-линия”, които стоят невероятно на различните фигури. Най-актуални днес са двуцветните рокли, роклите от две части с дължина до земята, но най-вече без ръкави. Също много популярни са роклите в стил ”колона” – дължина до земята, с една презрамка през врата или кръстосани на гърба, без ръкави. Все по-модерен става шалът като допълнение към тези модели, които са с открити рамене.

Цветове – в момента се налага платиненото наред с бледите тонове – бледо жълто, пясъчно, бежово и сиво-кафяво. Много търсени са обаче и бургундското, есенните тонове, тъмно лилавите нюанси и есмералдовото зелено. Черното е винаги стилно и е популярен вариант сред булките и шаферките им. Освен това дизайнерите днес използват материали с много високо качество като естествена коприна, копринен шифон и сатен, кадифе и креп.

Комбинации – тенденцията тук е да се избира производител, който предлага различни стилове от един и същи цвят и материя, като така всяка шаферка подбира стила, в който изглежда най-добре. Тук можете да приложите някое просто правило – без рокли с дължина над коляното или без рокли с презрамки (или според облика, който искате да има Вашето сватбено тържество). Специално при пролетните и летните сватби става все по популярна “цветната серия” – шаферките са облечени в един и същи модел рокля, но в различни цветове.

Днес има все по-малко традиции по отношение на цветове, стил и сезони, но винаги е важно да проявявате здрав разум. Например няма да бъде мъдро през зимата шаферките да бъдат с рокли с голи рамене или с къси прически, нито пък тежките материи са подходящи за летните открити бракосъчетания.

Когато търсите рокли за шаферки, е добре и да разгледате повечко в интернет. Така бихте се насочили добре към моделите и цветовете, които бихте искали да приложите и върху себе си, а също така би било от голяма полза за дизайнера, който ще изпълни поръчката Ви накрая.
Бихте могли да разгледате нашите предложения за рокли за шаферки в нашата „ГАЛЕРИЯ“.
Бихте могли да подберете и нужното бельо, за да допълните стила на роклята.

Какво да правим след като сме открили шаферската рокля, която искаме?

Първото нещо, което трябва да се направи е да се вземат мерките на шаферките. По този начин ще можете да прецените дали даден размер от определен производител ще бъде подходящ, тъй като размер 42 (например) за отделните фирми/дизайнери е различен.

Как да откриете най-добрата цена?

По принцип търговците имат немалки разходи и затова при тях цените са по-високи. Въпреки това някои от тях имат онлайн магазини, чрез които предлагат доста добри отстъпки. Друг вариянт е да дадете точният модел на роклята за шаферка в някое шивашко или дизайнерско ателие и те да Ви я ушият. А защо пък Вашият сватбен агент да не помогне в тази насока?

Колко време преди сватбеното тържество да поръчам роклите?

Производителите постоянно добавят нови модели и преустановяват производството на други. Затова Ви препоръчваме да поръчате роклите възможно най-скоро след като сте взели крайно решение за модела, който искате. Различните производители имат различни срокове. Вие също бихте искали да имате достатъчно време за реакция, ако Ви е нужна друга алтернатива, затова обикновено е добре да има поне 3 седмици преди сватбата, ако не и малко повече.

Трябва да поръчате всички рокли едновременно, тъй като е възможно да има разлика в топовете плат, които производителят използва. Така в крайна сметка, ако не направите една поръчка за всички шаферски рокли е възможно след това да има разлика в оттенъка на цвета. Друг плюс при едновременна поръчка на всички рокли за шаферки е отстъпката.

Ето още няколко съвета:

Булки: Все пак се постарайте въпреки всичко да не забравяте какъв е вкуса на Вашите шаферки и да се съобразите с него. Като булка, след като приключи сватбеното тържество и погледнете назад, най-вероятно няма да се интересувате толкова много от това как точно са изглеждали Вашите шаферки, колкото ще Ви е грижа за това как са се чувствали. Техният бюджет, характер, форми, размери и мнение би трябвало да повлияят на Вашето решение. В крайна сметка изборът е Ваш, защото това е Вашата сватба. Но опитайте се да не забравяте, че причината да стоят до Вас на тържеството е защото те са тези, които са били до Вас в живота Ви. Не бихте искали да се срамуват или да им е некомфортно само, за да Ви ощастливят или угодят. При все, че някои рокли са подходящи и за употреба след сватбата, но в повечето случаи те вече не са модерни. Вашето семейство и приятели обаче никога няма да излязат от мода и винаги ще са Ви нужни.
Шаферки: Като шаферки, опитайте се да бъдете гъвкави и да направите компромиси в известна степен. Това е специален ден за Вашата приятелка или сродница и бихте искали тя да бъде щастлива. Не позволявайте роклята, която най-вероятно ще облечете само за този един ден да се окаже пречка за приятелството Ви, което ще се надяваме да трае цял живот. Ако наистина не харесвате роклята, възможно най-скоро след сватбата можете да я предложите в някой магазин на консигнация и да я продадете докато все още е на мода. Най-подходящо е времето преди баловете през пролетта или есента преди зимните празници. Другият вариант е просто да я дадете за благотворителност или да я подарите на някого. Така ще направите някой друг щастлив!

Ако желаете да изненадате булката и да покажете колко сериозно приемате отговорността да бъдете шаферка, можете да й подарите луксозно бельо или жартиери за медения месец или за сватбения ден! Това със сигурност ще зарадва и съпруга й!

Планиране на времето

С наближаването на сватбеният ден все повече ще Ви се струва, че денонощието не Ви достига. Планирането на роклите за шаферки е изключително важно. Сватбена агенция Bo Creations~ Ви предлага няколко важни стъпки, които не бива да пропускате:
– избор и закупуване (поръчване) на роклите за шаферки
– покупка на обувките
– първа проба (винаги се пробва с обувките)
– получаване на роклите
Бъдете сигурни, че сте предвидили достатъчно време за втора или дори трета проба, в случай, че роклята не пасне от самото начало. Някои момичета отлагат до последно пробата – седмица преди сватбата, само за да установят накрая, че роклята не им стои добре и не им остава достатъчно време, за да я подменят. Най-добрият съвет е да помогнете на булката да подбере по-рано роклите (ако тя желае помощ) и да ги пробвате възможно най-скоро, след като са готови.

Как да запазим булчинската и шаферските рокли перфектни на сватбеният ден?

Има някои неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че роклите на булката и шаферките ще останат чисти и без гънки в големия ден. Ето някои трикове, които можете да използвате:

Уверете се, че сте избрали цветя, които не оставят петна и не оцветяват. Можете също да попитате за съвет флориста или просто да подмените онези, които могат да оцветят роклята (ако е възможно).

Вземете ютия и пулвелизатор със себе си. Не забравяйте удължител и мини дъска за гладене, ако е възможно.

Калъфът за дрехи е ключа към запазването на роклята, особено ако ще се преобличате.

Използвайте едновременно продукт против изпотяване и парфюм/дезодорант, за да запазите сватбената рокля чиста.

Гримирайте се преди да облечете роклята, за да я предпазите и ако се налага да докосвате грима използвайте кърпа, за да не го размажете по нея.

Чрез безопасни игли или нещо друго можете да придържате дългата рокля нагоре, за да не се изцапа от влаченето по земята преди да сте излезли навън или да сте си направили снимките.

Не забравяйте да погледнете къде точно сядате или се облягате и при необходимост почистете, за да не се изцапате – при влизане в автомобила, при сядане и прочие.

Ако сватбата е на открито огледайте за гнезда на птици. Случва се булката да бъде изцапана и това не е много приятно.

Ако имате някакви въпроси, нужда от помощ, търсите място, където заедно с дизайнер да създадете и ушите шаферските рокли или желаете да споделите свои идеи, свържете се с нас на e-mail: inLove@bocreations.com

Tags: , , , , ,