+359 888 56 98 87 , +39 388 629 2885 | InLove@bocreations.com | Български Italiano English

Сватбени игри

Много често в търсене на “разчупване” на сватбеното тържество, младоженци стигат до решението да включат игри за себе си и своите гости. Безспорно, това е една много добра идея за по-различна и весела сватба!
Ето няколко идеи за игри, които може да включите в своята сватбена забава!Пасват ли си младоженците?

Младоженците застават с гръб един към друг. Всеки от двамата трябва да има в себе си по една своя обувка и една на половинката си*. Един водещ задава въпроси като например: „Кой от двамата готви по-добре?”, „Кой от двамата се прибира по-рано от работа?”, „Булката или младоженецът е по-взискателен?”, „Кой направи предложението за сватба?”… като отговорът се казва със съответната обувка. Ако булката смята, че тя готви по-добре, то вдига своята обувка. В същото време, младоженецът може да смята, че той готви по-добре и да вдигне неговата обувка. Но, ако той смята, че булката се справя по-добре от него в кухнята и отговори с обувката на младоженката, то те са единомислени и отговора на този въпрос пасва правилно. Така, те получават една точка. Целта на играта е да получат възможно най-много точки и да покажат на гостите на сватбата си, че се познават перфектно.

*Обувките спокойно могат да бъдат заменени с табелки, на които да пише „Той” и „Тя” или имената на младоженците. Вариянт е да се направят само и в различни цветове – напр. оранжева за нея и зелена за него или според цветовия стил на сватбеното тържество.

Следващата сватбена игра се нарича „Флагчета”

Играе се от булката и нейният съпруг, и най-малко 6 доброволеца от гостите. Всеки гост получава един малък флаг (може да го поръчате от нас или да си го направите сами). Един човек задава въпроси за доброволците: колко от тях имат 50лв. в портмонето си, колко от тях обичат да готвят, колко от тях си вземат душ всеки ден…, ако отговорът е „да”, то всеки играч трябва да вдигне флагчето си във въздуха. Младоженците (разделени, не заедно) трябва да преценят колко от отговорите на въпросите са положителни. Този от двамата, който е с отговор по-близък до реалния е победител.
Играта е толкова по-забавна, колкото повече са участниците в нея.

Играта с балони

Първо, изберете петима мъже, които обичат да играят. Всеки от тях трябва да си избере жена но не и тяхната собствена ;) ). Всяка двойка получава по 4 балона, които трябва да спукат по възможно най-бързия начин след старта. Изненадата е, че най-бързите не са победители. След това всички разбират, че им се полагат още четири балона, които трябва да спукат, но без да използват ръцете и краката си.
Ето няколко начина, по които могат да бъдат спукани балоните в този случай: мъжът захапва балона в неговия край и жената го спуква със зъби; жената сяда на стол и държи балона с бедрата си, а мъжът го спуква с уста; жената придържа балона на земята, а мъжът цяда върху него и го спуква… Тази сватбена игра може да бъде много забавна, а в същото време и доста еротична. Просто развихрете въображението си :)

Стоп-танцът

Дами канят! Дисководещият пуска музика. Няколко жени избират своите партньори и започват да танцуват с тях. Изведнъж музиката спира! Тогава кавалерът трябва да даде на своята партньорка якето си (сакото си). Най-бавната двойка отпада от играта. Пуска се нова песен и танците продължават. След известно време, музиката отново спира внезапно и жените трябва да върнат връхната дреха на партньора си. Отново отпада най-бавната двойка. И така, играе се, докато не остане само най-бързата двойка. Тя е печелившата.

Тази сватбена игра ще бъде още по-забавна, ако в нея се включат всички гости и музката, която звучи е в различни стилове, така, че танците да бъдат разнообразни. Може да измислите и смешна награда за печелившата двойка.

Сърцето

Нарисувайте голямо сърце върху кърпа. Пригответе и две ножички за нокти. Булката и нейният съпруг трябва да изрежат своята половина от сърцето с тези ножички. Този, който се справи най-бързо със задачата, той ще бъде шефа в семейството.

За да е по-забавно и за децата на сватбата, може да им дадете по една кърпа и те да нарисуват по едно сърце на всяка. Така кърпите със сърца ще станат повечко и може да включите в играта техните кумове, шаферките и шаферите и/или бъдещите семейни двойки.

Парични балони

Сложете пари в няколко балона и ги надуйте. Дайте на младоженката да обуе плавници, а на младоженеца да сложи боксови ръкавици. Сега тя трябва да спука балоните с плавниците на краката си, а той да събере парите с боксовите ръкавици на ръцете си. Определете им известно време за цялата операция или просто обърнете пясъчен часовник. Когато времето им свърши, вижте колко пари са събрали и ги наградете с тях.

Сватбени обещания в балони

Всъщност тази игра е много простичка. Предварително се подготвят толкова на брой балони, колкото са и написаните на листчета обещания. Те се пишат от младоженците или от някой близък до двамата. В действителност в тази игра участват главно булката и младоженеца, но в нея спокойно могат да се включат и кумувете, шаферките, че защо не и семейните двойки от гостите. Листчетата се слагат в балоните преди да се надуят. В деня на сватбеното тържество младоженците и всички, които ще участват в играта започват да се редуват в спукването на балоните като прочитат листчето с обещанието, което им се е паднало.

Ето няколко идейки за обещанията, които може да напишете:

Обещавам с всеки изгрев да осиявам лицето ти.
Обещавам винаги да получаваш закуската в леглото.
Обещавам като ходя на шопинг да похарчвам всички пари.
Обещавам винаги да те обичам и да зачитам мнението ти.
Обещавам месец ……… 201.. година да ти купя кола.
Обещавам аз да прибера всичките пари от сватбата.
Обещавам да не се муся на мрънкането на майка ти.
Обещавам всяка сутрин да ти оставям пари на шкафчето.
Обещавам всяка събота да ходя на риба.

Материал на агенция Бо Криейшънс~ ©

Tags: , , , ,