+359 888 56 98 87 , +39 388 629 2885 | InLove@bocreations.com | Български Italiano English

Сватбен тост / реч на кума.

Добрият сватбен тост винаги дава едно добро начало и един прекрасен завършек на сватбеното тържество.
Сега, когато вече имате нещо написано на хартия, нека разгледаме вашата реч…
Първите думина сватбения тост са най-трудните, а често и най-запомнящите се за гостите.

Започнете с представяне на себе си, а след това задръжте вниманието на гостите като кажете нещо интересно. Забавните сватбени тостове са добри, за да „хванете” аудиторията, но, ако хуморът не е вашият стил, не се чувствайте притиснат да започнете по този начин. Не забравяйте да се придържате към това, което Ви кара да се чувствате добре. И все пак, ако не Ви идва друго на ум, използвайте следното: „Здравейте, аз съм (Вашето име) и аз съм кума на младоженците. Не искам да говоря много тази вечер, но имам няколко важни неща, които трябва да споделя с Вас. …..”

По средата на сватбената реч…

След началото на сватбения тост и преди да „затворите“ поздравленията, ще Ви отнеме съвсем мъничко време да си спомните и да разкажете на свтоята аудитория неща, които са малко известни за булката и младоженеца.

ВАЖНО, когато пишете СВАТБЕН ТОСТ:

-Когато пишете смешни сватбени тостове: Абсолютно никакви думи за бивши приятелки или минали връзки и не казвайте нищо, което ще направи младоженеца да изглежда като мързеливец, нещастник, пияница, женкар и изобщо такъв, какъвто не е :)
Определено не е позволено да се създадат много смешни образи на младоженеца и булката.

Помислете за етническия произход на булката, на младоженеца, на двойката и включете някои цитати, откъси и пр. от корените им. Ако решите да пропуснете „неудобните“ спомени в полза на това да запазите репутацията на младоженеца, по средата на речта си може да включите красива история за това как са се срещнали младоженците или окуражаващи думи на съвет за тяхното общо бъдеще.

Ако все още не сте сигурни за съдържанието, попитайте някого, когото познавате за мнението му. Ще бъдете благодарен за предсватбената аудитория :)

Закриване на сватбената реч / сватбения тост

Коя е тази последна дума, която искате да споделите със своята аудитория? Опитайте да завършите с пожелание или благословение за щастливата двойка и кажете последно, но силно „Наздраве!“, „Честито!“ или „Горчиво!“. Можете също да използвате и класическото „И заживяли щастливо…!“ :) А най-накрая не забравяйте да отпиете от чашата си!

Tags: , , , , ,