+359 888 56 98 87 , +39 388 629 2885 | InLove@bocreations.com | Български Italiano English

Седемте най-често срещани грешки в декорирането на дома

Какво се случва, когато чудесните помещения наистина се провалят? Ние ще Ви кажем как да разпознаете (и да се справите с) най-често срещаните виновници.

Не говорим за отдавна остарелите вкусове, като покрита с пластмаса мека мебел, хладилници с цвят авокадо или нещо, което прилича на покривка. Ние просто имаме предвид малките грешки. Например: силно горно осветление, гигантски телевизори, маскирани като “изкуство”, или големи модулни дивани, струпани в малки стаи.
Неудобни? – да! Поправими! – и още как. Прочетете, за да разберете…

Грешка №1: Незастъпени килими
Проблемът: плаващите килими (без мебели върху тях) са напълно забранен декор. Те изглеждат готови да излетят, точно в стил “магическо килимче”.
Решението: Спазвайте следното правило: килимите винаги да имат нещо, което да ги затиска поне от едната страна, дори това да са само предните крака на дивана. В действителност, масите за кафе се предполага, че ще лежат върху килима.

Грешка №2: Мебелите, които се нуждаят от катастрофална диета
Проблемът: независимо дали става въпрос за маса за хранене, която е натъпкана чак до кухнята или джъмбо секции, настанени в твърде малки стаи, диспропорционалните мебели могат да превърнат помещението в развалина.
Решението: Ако се чувствате неловко, то значи наистина положението е такова. Възможно най-скоро подменете онази мебел, която създава неудобството с по-малка. Междувременно запазете останалата част от стаята в нужните вертикални линии, за да се предпазите от клаустрофобия.
Измерете стаята и пазете усещането за симетрия. Така следващата мебел, която купите ще бъде с перфектните размери.

Грешка №3: Цветовете, които ни разстройват
Проблемът: Тази невероятна ментово зелена боя, с която са покрити стените, изглежда като разлята грахова супа. Няма друго средство за справяне, освен да пребоядисате. Може би смятате, че тази задача е под достойнството Ви или сте се надявали, че няма да Ви се наложи да боядисвате.
Решението: Доверете ни се – нямате друг избор. Животът е твърде кратък, за да го прекарвате в стая, която не харесвате. Пребоядисването е единственият начин да се справите. Спокойно, тази работа е за един ден. Свободата започва веднага, след като сте се справили с ужасния цвят.

Грешка №4: Не знаете кога да кажете “стига”
Проблемът: Коко Шанел веднъж каза, че преди една жена да излезе навън трябва да свали от себе си едно нещо. Същият принцип може да бъде приложен и за Вашия дом, когато е необходима промяна.
Решението: Премахването на поне един предмет – ваза, картина – ще направи останалите да се открояват. Разместването на детайли от Вашия декор, прибирането на едни и изваждането на други ще даде възможност на най-любимите Ви предмети да получат нужното внимание.

Грешка №5: Придържате се към един стил дизайн
Проблемът: Ако не живеете в шведски музей на дизайна в средата на века или на снимачната площадка на “MAD MAN”, то знайте, че разнообразието е подправка на живота.
Решението: Смесването на елементи от различни епохи винаги е добра идея. Например: една индустриална модерна лампа точно до тапициран диван. Иначе пространството може да изглежда доста неестествено.

Грешка №6: Огромен телевизор
Проблемът: От ден на ден телевизорите стават все по-огромни, така те могат да заемат по-голямата част от пространството Ви и то да заприлича на тясно ергенско жилище.
Решението: Няма нищо, което може да направите, след като веднъж огромният телевизор е поставен в една стандартна стая, но има начин да минимизирате неудобството. Първо, убедете се, че телевизорът Ви има “компания” и не е поставен точно срещу стената. Сложете го на вдлъбнат рафт, предназначен за целта или на конзола на стената, или пък го обградете с подобна на цвят рамка.

Грешка №7: Лошо осветление
Проблемът: Към най-големите нарушители тук спадат яркото горно осветление и неуморимата стара школа на флуоресцентните лампи, които превръщат банята Ви в къща на ужасите от 80-те години.
Решението: Използвайте меки бели крушки и регулатори за светлината. Уверете се, че светлината на лампите Ви е в границата топло бяло (“warm white”).

Tags: ,