+359 888 56 98 87 , +39 388 629 2885 | InLove@bocreations.com | Български Italiano English

11 типа гости, които да очаквате на сватбата си

Всяка сватба е различна, но нещото, което никога няма да се промени, е типът гости, който ще намерите на всяка една от тях. Може да си мислите, че знаете кой ще дойде на вашия специален ден, но някои хора могат и да ви изненадат. Тук са изброени главните типове гости, които може да очаквате да намерите на сватбата си и съвети за това как да се отнасяте с тях.

 

Купонджията

Те са първите на дансинга и последните, които си тръгват. Дори и без да има музика, те ще са в центъра на партито.  Те знаят как да се забавляват и могат да го правят през цялата нощ.

Как можем да ги забележим: Те няма да могат да стоят мирно по време на церемонията и ще броят минутите и секундите до започването на купона. После през остатъка от вечерта няма да можете да им платите достатъчно пари, за да ги накарате да слязат от дансинга.

Съвет: Винаги ще има гости, които ще предпочетат да седнат по-рано вечерта и да наблюдават, вместо да се включват в тържеството. За да започне партито, включете този „тип“  да въвлече всички тези хора в забавлението – те със сигурност ще се заразят с това весело настроение!

 

Снимащият

Този ваш гост иска да стане сватбен фотограф. Много им харесва да правят снимки и искат да уловят всички най-добри моменти от вашия страхотен ден. Те обичат социалните медии и най-вероятно ще правят видео на живо или ще качват непрестанно снимки на това, което се случва в момента по време на цялата сватба!

Как можем да ги забележим: Ще намерите лесно този гост по време на всеки важен и значителен момент на деня – по време на клетвите, първата целувка, първия танц, речите – те ще снимат непрестанно. Това може понякога да доведе до някои наистина прекрасни снимки, които вашият фотограф е пропуснал.

Съвет: Уверете се, че те не пречат на професионалния ви фотограф, докато тя/той работи. Колкото и да е ласкателно , че те искат да направят колкото се може повече снимки от вашия сватбен ден, е доста важно и фотографът, на когото плащате, да е способен да свърши работата си. Също, ако се притеснявате, че няма да имате никакви снимки, публикувани в социалните медии, докато вие самите не ги сложите, може би включете молба за това върху сватбените покани.

 

Сватбената полиция

Много често срещано е двойка, която е имала скоро сватба, да има какво да каже за вашата сватба. Те са наистина влюбени едни в друг и в сватбения си ден и просто не могат да се сдържат да не критикуват вашия сватбен ден.

Как можем да ги забележим: С химикал и тефтер в ръка те сравняват всеки детайл от вашия ден с техния. Най-вероятно е те да опитат да вмъкнат в разговора с вас, че е можело тортата да бъде много по-вкусна, ако сте заменили ваниловия блат с шоколадов, точно както те са направили.

Съвет: Разпределете ги да седнат в ресторанта близо до вече сгодена двойка. Те може би ще се радват на няколко съвета за сватбено планиране и това ще даде на сватбената полиция „жертва“, с която да споделя историите си за планирането на сватбения ден.

 

Наскоро скъсалия с гаджето си

Той/Тя е планирал(а) да дойде на сватбата със своя парньор, но за съжаление не са се стекли така обстоятелствата. Този тип гости ще бъде много емоционален и може би дори малко ще недоволства, но все пак ще се радва много да бъде с вас в този ден.

Как можем да ги забележим: Удавя мъката си в алкохол и хапва бързичко от вкусната сватбена торта.

Съвет: Първо и най-важно, дръжте го/я далеч от други неженени – това ще доведе само до сълзи. Второ, включете в сватбения списък няколко забавни и насърчителни песни, които да го/я накарат да се чувства като свободна птичка.

 

Ергенът

Запознайте се с „женкаря“! Този играч знае какво иска и как да го получи. Той е достатъчно добър, за да е в центъра на вниманието по време на момчешка среща, пък камо ли на сватба, където необвързаните са много.

Как можем да ги забележим: Първо, той ще обикаля в търсене на следващата жертва. По-късно вечерта може да го забележим около група изчервяващи се момичета, може би дори шаферките ви! Фрази като „Бих се радвал много и аз да се оженя някой ден“ и „Не мога да повярвам, че все още не си вървяла към олтара с някой късметлия, скъпа“ могат да се чуят от устата му. Той е спец в това!

Съвет: Дръжте го достатъчно далеч от жена от предишния тип (№ 4). Последното, от което тя се нуждае, е да плаче на неговото рамо. Поставете го да седне до няколко щастливо женени двойки – това може да го вдъхнови да напусне живота на плейбой.

 

Социалният

Кажете „Здравей!“ на социалната пеперуда. Той или тя може да проведе напълно развит, дълбок разговор дори и с варено яйце и все пак да разбере всичко за него. Този тип гости обичат да говорят и да се запознават с нови хора и една сватба е среда, където ще плуват в свои води.

Как можем да ги забележим: Говорят си с всеки. Запознават се с нови хора и представят тези нови хора на други нови хора.

Съвет: Ако имате няколко госта, които не можете да определите на коя маса да стоят, поставете ги на маса с този тип. Тя или той ще ги обедини и те ще станат най-добри приятели за нула време.

 

Прекалено емоционалният тип

Някой да подаде салфетките! Този гост е пълен с емоции и няма съмнение, че ще продължи по този начин през целия ден.

Как можем да ги забележим: Непрекъснато му трябват нови салфетки.

Съвет: Да плачеш по време на церемонията е нормално – често виждаме това. Друга емоционална част от деня са речите, така че да пророниш сълза и на тях е приемливо. Въпреки това не искаш непременно звука от рев да засенчи речта. Поставете винаги готовия да се разплаче гост да седне на жива и весела маса. Това може да намали риска от емоционални крайности.

 

Детегледачката

Всички деца обичат този гост. Дали е яката леличка, твоят забавен кум или добрата ти майка, винаги има един човек, който е щастлив около тях и държи тези най-малки същества заети. Те ще танцуват и играят с тях през цялата вечер.

Как можем да ги забележим: Може би са навън с децата, заети да играят на криеница или ще изяждат парчето си торта с ръцете си, само за да накарат малчуганите да се засмеят.

Съвет: Въпреки че това е страхотно и те се радват да го правят, уверете се, че има някой, който да ги смени в някакъв момент – те също искат да са възрастни и да се забавляват (по друг начин), дори и да е за пет минути.

 

Човекът на бара

Този гост харесва алкохола, но не е типът, който става и започва партито, а този, който мисли, че всъщност се намира в бара. Той обикновено е културен и приятен господин, който просто се чувства удобно да седи на бара с чаша в ръка.

Как можем да ги забележим: Няма как да го сбъркаш!

Съвет: Запознай го с № 1 – party animal. И двамата обичат по едно питие и душата на партито може да успее да извади господин човек на бара от черупката му. И кой знае – може и да станат най-добри приятели.

Гостът, който иска да стане DJ

Този купонджия, който толкова обича музиката и който винаги избира и пуска песните на партита, с което можем и да свикнем, но на сватба?! Едва ли!

Как можем да ги забележим: Бягат напред назад до DJ-а и непрекъснато поръчват песните, за които се сетят.

Съвет: Ако сте прекарали доста време с вашия DJ, или групата, с които сте приготвяли списък с песни, които ти и партньорът ти искате, тогава може да не се приемат поздрави от гостите. Поговорете си с този човек преди това, за да му стане ясно, че няма да има песни по тяхно желание, или поне не до късно вечерта. Той ще схване тънкия намек.

 

Спасителят на животи

Този гост обикновено е кумата или една от вашите шаферки. Този ангел е бил през цялото време до вас от началото. Тя ви оправя косата, когато нещо стърчи лекичко, пооправя леко размазаната спирала и държи децата заети, когато станат неспокойни. Тя е дясната ти ръка.

Как можем да ги забележим: Оправят всички проблеми, които вие дори не сте се сещали, че може да се появят.

Съвет: Обичайте я! Тя държи ситуацията под контрол, така че се отпуснете и го оставете на нея.

П.С: Сетете се да й купите нещо сладурско, за да й благодарите за помощта!

 

А вие знаете ли за други типове гости?

Пратете ни съобщение и ще го добавим към списъка! Ще се радваме да прочетем и за вашите наблюдения!

Tags: , , , , , , , , , , , ,